Passie voor e-pastoraat

Door: Esther Prigge-Schuil van e-pastoraat voor vrouwen.

Ik vind het erg leuk om jou via deze gast-blog iets te vertellen over mijn passie voor e-pastoraat!

E-pastoraat is pastoraat in een modern jasje: pastorale trajecten via de e-mail.

In 2011 startte ik met de onderneming ‘e-pastoraat voor vrouwen’ vanuit het verlangen vrouwen te helpen die met belangrijke vragen of problemen niet naar het pastoraat in hun eigen kerk gaan. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn zoals schaamte, ervaren onbegrip, het feit dat ze geen kerk (meer) bezoeken, in het buitenland zijn, of omdat ze deze vorm van communicatie prettiger vinden. Daarmee is e-pastoraat voor vrouwen aanvullend op het pastoraat van de plaatselijke kerken. Dat daar behoefte aan is blijkt uit de vele aanmeldingen. Onderwerpen als seksualiteit, relaties, Godsbeeld en identiteit zijn terugkerende thema’s. Vrouwen geven aan dat ze het prettig vinden om vanuit de anonimiteit op hun eigen moment hun verhaal te kunnen doen en na te denken over de vragen die ik ze stel. Alleen al het opschrijven en het besef dat het gelezen wordt geeft rust.

Waarom heb ik passie voor e-pastoraat? Ik vind het een hele mooie vorm omdat het ruimte geeft aan de pastoraal werker en de pastorant. Voordat je reageert kun je de situatie overdenken, in gebed brengen en op zoek gaan naar Gods leiding. Doordat de communicatie via geschreven taal gaat, kun je snel ‘to the point’ komen en de diepte in gaan. Bovendien is het erg bijzonder dat je heel dicht naast iemand kunt staan, zonder dat je diegene ziet. In de evaluatie van pastorale trajecten wordt het contact regelmatig als ‘warm en betrokken’ omschreven. Het is dan ook mijn verlangen om een veilige en vertrouwde plek te bieden waar vrouwen zich kunnen uiten,  de rust vinden om God te zoeken en vanuit vertrouwen hun leven in Zijn handen te leggen. Tijdens zo’n proces zie je hoe God heel persoonlijk betrokken is en hen inzichten geeft, hun kracht vernieuwt en zegt: “Vertrouw op Mij”, waarna ze samen met Hem verder kunnen.

Ik geloof dat God door verschillende vormen van communicatie heen werkt en ik ervaar het als een zegen om daar een schakel in te mogen zijn. E-pastoraat vind ik het leukste en mooiste werk dat er is!

Website: www.e-pastoraat.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s